Na hlavný obsah

Pri zmene dopravcu v Bratislavskom kraji očakávajú výpadok 24 spojov

Situácia sa zmení od budúceho týždňa.

Nástup nového autobusového dopravcu v bratislavskom kraji sprevádzajú komplikácie. Zástupcovia kraja očakávajú výpadok 24 spojov. Novému dopravcovi údajne chýbajú vodiči. Cestujúci nájdu grafikon na internetovej stránke bratislavského kraja.

Sedemdesiatdva rokov zabezpečovala autobusovú dopravu v okolí hlavného mesta spoločnosť Slovak Lines. Od budúceho týždňa sa situácia zmení. Spoločnosť Arriva vo verejnom obstarávaní predložila lepšiu cenovú ponuku a bude novým medzimestským autobusovým dopravcom v okolí Bratislavy.

Vodičom autobusu súčasného prepravcu, ponúkol prácu aj ten nový. Väčšina z nich ju však neprijala – pre nevýhodné pracovné podmienky. Stovky ľudí tak skončia na úrade práce.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„S autobusom som chodil 36 rokov, dopadli sme tak, ako sme dopadli, s tým, že ako vodič autobusu som skončil a teraz uvidíme, čo bude ďalej,“ hovorí Ladislav Csomor, predseda ZV OZ KOVO pri Slovak Lines Bratislava

„Nie sme spokojní s tými podmienkami, čo nám Arriva ponúka. Boli sme na vyjednávaniach na župe, stále len sľuby, sľuby, sľuby. Za päť týždňov šesť pracovných zmlúv, čo nám ponúkli, každý týždeň niečo iné,“ priblížil Gabriel Batoška, vodič autobusu Slovak Lines Bratislava.

„Vodičom, ktorí budú zabezpečovať dopravu cestujúcich v Bratislavskom kraji, sme ponúkli rovnaké platové podmienky, ako mali u pôvodného dopravcu, modernejšie autobusy a stabilnú prácu na nasledujúcich desať rokov. Napriek tomu časť vodičov nepokračuje v službe cestujúcim. Z tohto dôvodu sme pristúpili k zazmluvňovaniu vodičov aj mimo Slovenska,“ vysvetlil László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny