Na hlavný obsah

Rakúšania v rámci prísnejších opatrení zakážu vstup do krajiny za účelom turistiky

Krajina spustí uzáveru v pondelok.

Rakúšania v rámci prísnejších opatrení zakážu vstup do krajiny za účelom turistiky
Ilustračné foto - ľudia s ochrannými rúškami kráčajú pred katedrálou Sv. Štefana na obchodnej ulici vo Viedni. Foto: TASR/AP

Rakúsko počas obdobia plošnej koronavírusovej uzávery zakážu vstup do krajiny na účely turistiky. Informoval o tom v piatok (19. 11.) oficiálny portál tamojšieho cestovného ruchu austria.info.

Rakúska vláda po rokovaní s hajtmanmi oznámila, že po nedávnych rekordných počtoch novoinfikovaných spustí od pondelka (22. 11.) lockdown. Ten bude trvať najmenej desať dní, maximálne dvadsať.

„Turistické cesty do Rakúska nebudú počas lockdownu možné,“ uviedol spomenutý portál s tým, že bližšie informácie oznámi hneď, ako budú k dispozícii.

V dôsledku uzávery budú musieť prerušiť prevádzku okrem iného hotely a všetky voľnočasové zariadenia vrátane lyžiarskych rezortov.

Viaceré z nich zatiaľ sezónu neodštartovali, niektoré však už spustili lanovky na ľadovcoch či vo vyššie položených oblastiach. Tie však teraz budú musieť tiež dočasne zatvoriť.

Od pondelka prestane Rakúsko pri vstupe do krajiny uznávať antigénové testy. Potrebné budú PCR testy staršie ako 72 hodín. Skončí sa aj výnimka pre pendlerov, ktorým platil test sedem dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet