Na hlavný obsah

Remišová hlasovala proti novým opatreniam, nemotivujú podľa nej k očkovaniu

Prísnejšie opatrenia však potrebujeme, tvrdí.

Remišová hlasovala proti novým opatreniam, nemotivujú podľa nej k očkovaniu
Na snímke ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: SITA

Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) hlasovala proti novým protipandemickým opatreniam. Podľa nej v nich chýba „akýkoľvek motivačný prvok, ktorý by nabádal ľudí, aby sa dali očkovať.“ Informovala o tom na sociálnej sieti s tým, že zvyšní traja koaliční partneri hlasovali na stredajšom (24. 11.) zasadnutí vlády za opatrenia.

„Hodiť cez palubu ľudí chránených očkovaním pokladám za veľkú chybu,“ priblížila Remišová. Súhlasí však, že v súčasnej epidemickej situácii sú prísne opatrenia jedinou možnosťou, ako zachrániť nemocnice pred kolapsom.

„Musíme však zároveň myslieť aj na budúcnosť, neustále opakujúce sa vlny obmedzení nie sú udržateľným riešením,“ uviedla. Ľudia, ktorí nie sú chránení očkovaním, sa podľa nej skôr či neskôr stretnú s vírusom a riskujú, že s ťažkým stavom skončia v nemocnici.

Schválený návrh opatrení, ktoré zatiaľ vláda ešte oficiálne nekomunikovala, považuje z dlhodobého hľadiska za nezodpovedný, pretože nemotivuje k očkovaniu, nezohľadňuje ľudí chránených vakcínou a „obete a utrpenie iba odsúva o niekoľko mesiacov a znížením záujmu ľudí o očkovanie môže situáciu v budúcnosti ešte zhoršiť.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko