Na hlavný obsah

Reštaurácie v Grécku zatvorili na protest proti pandemickým obmedzeniam

Žiadajú obnovenie pomoci od vlády.

Reštaurácie v Grécku zatvorili na protest proti pandemickým obmedzeniam
Zatvornená rečtaurácia v Aténach počas 24-hodinového štrajku. Foto: TASR/AP

Asociácie zastupujúce reštaurácie a stravovacie prevádzky v Grécku štrajkovali v utorok (16. 11.) po celej krajine a žiadali obnovenie finančnej pomoci od gréckej vlády v súvislosti s dôsledkami pandémie koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP.

Reštaurácie, kaviarne, bary i tradičné grécke taverny, za normálnych okolností rušné a preplnené, boli v utorok pred plánovanými protestami v hlavnom meste Atény zatvorené a stoličky vonkajších terás boli poukladané na stoloch.

Poradcovia kabinetu v Aténach z oblasti verejného zdravotníctva podporujú prísnejšie obmedzenia kapacity pre podniky a predstavitelia majú tento týždeň rozhodnúť, či tieto návrhy uvedú do praxe.

„Podporujeme opatrenia v oblasti verejného zdravotníctva, ale my tiež potrebujeme pomoc,“ povedal vodca najväčšej maloobchodnej asociácie Jorgos Kavatas pre grécku štátnu televíziu.

„Nezabudnime, že počas uplynulých 20 mesiacov boli stravovacie prevádzky zatvorené najmenej deväť a ostatné bez možnosti vonkajšieho priestoru pre zákazníkov až 12 mesiacov. Stratené financie sa nikdy nevrátia, takže jasne potrebujeme vážnu diskusiu,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet