Na hlavný obsah

Ružomberská vojenská nemocnica obmedzuje plánovanú operatívu

Navýši počet covidových lôžok.

Ružomberská vojenská nemocnica obmedzuje plánovanú operatívu
Oddelenie pre covidových pacientov v ÚVN v Ružomberku.

Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) SNP v Ružomberku od stredy (17. 11.) navyšuje počty lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková, nemocnica vyšla v ústrety požiadavkám Žilinského samosprávneho kraja napriek tomu, že októbrový požiar značne obmedzil jej priestorové kapacity.

Aktuálne je v ružomberskej nemocnici hospitalizovaných 36 pacientov s koronavírusom. „Od 17. novembra bude pre pacientov s ochorením COVID-19 k dispozícii celkovo sedem lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu, päť lôžok s vysokoprietokovým kyslíkom a 35 lôžok s kyslíkom,“ poznamenala Dišková.

Vzhľadom na navýšenie covidových lôžkových kapacít však nemocnica až do odvolania obmedzuje plánovanú operatívu.

„Prioritu budú mať urgentné stavy a onkologické diagnózy vyžadujúce si operačný výkon. Plánované operačné výkony budú realizované len v minimálnej miere v závislosti od vyťaženosti anestéziológov a tiež priestorových a personálnych možností jednotlivých pracovísk,“ podotkla Dišková.

Doplnila, že pacientov objednaných na plánovanú operáciu bude o jej prípadnom zrušení telefonicky informovať príslušná klinika alebo pracovisko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny