Na hlavný obsah

SaS nepodporila novú podobu covidového automatu

Nesúhlasí s lockdownom pre zaočkovaných.

SaS nepodporila novú podobu covidového automatu
Na snímke podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS).

Koaličná strana SaS nepodporila návrh aktualizácie covidového automatu, ktorý vo štvrtok (18. 11.) schválila vláda. Ministerský klub podľa šéfa liberálov Richarda Sulíka nesúhlasil s tým, aby sa zhoršovali podmienky pre zaočkovaných.

„So sprísnením podmienok pre nezaočkovaných súhlasíme,“ vyhlásil Sulík. SaS má podľa neho výhrady k tomu, aby sa sprísnil režim pre zaočkovaných. „Tí nie sú problém, v nemocniciach je iba 20 % zaočkovaných a 80 % nezaočkovaných,“ poukázal.

Nová podoba covidového automatu ešte nie je verejne známa. Oproti pôvodnej verzii je tam podľa šéfky parlamentného zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS) mierne sprísnenie v niektorých štádiách aj pri zaočkovaných, a to hlavne pri hromadných podujatiach.

„Je to znesiteľné, nie je to nič, s čím by sa nedalo žiť, no bojovali sme proti sprísneniu pre nich,“ zdupľovala slová svojho straníckeho šéfa.

Dodala, že na stole bol aj návrh na úplný lockdown, a to aj pre zaočkovaných. Pri nových prijatých opatreniach by teraz zaočkovaní mali mať väčšie výhody ako tí, ktorí zatiaľ nedostali vakcínu.

„Lockdown pre všetkých by demotivoval zaočkovaných a nemotivoval neočkovaných,“ zdôraznila.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) po rokovaní vlády skonštatoval, že by si vedel predstaviť výrazné zlepšenie podmienok pre zaočkovaných a, naopak, výrazné zhoršenie pre nezaočkovaných. Čo sa týka škôl, uviedol, že sa nič nemení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko