Na hlavný obsah

SaS vyzýva Sme rodina, aby prestalo s populistickou rétorikou

Koaličného partnera žiada, aby podporil reformy.

SaS vyzýva Sme rodina, aby  prestalo s populistickou rétorikou
Na snímke predseda SaS Richard Sulík a predseda Sme rodina Boris Kollár. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva hnutie Sme rodina, aby prestalo s populistickou rétorikou a podieľalo sa na reformách.

„Občanom Slovenska sme vo voľbách sľúbili, že budeme vládou zmeny. Ak však nie sme ochotní a pripravení podporiť reformy, či už justície alebo zdravotníctva, ktoré môžu byť na prvý pohľad nepopulárne, ale v konečnom dôsledku sú nevyhnutné, stráca naša koalícia základ, na ktorom je postavená,“ uviedli v stanovisku predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Branislav Gröhling, Martin Klus a Karol Galek.

Sme rodina sa podľa nich musí rozhodnúť, na ktorej strane bude stáť. „Či na strane zmeny, alebo na strane populizmu. Odsudzujeme preto politiku, ktorá neprináša žiadne konkrétne riešenia len nekonštruktívne kope do vládnej koalície,“ vyhlásili predstavitelia SaS.

Hnutie Sme rodina reagovalo, že reformy v súčasnej podobe považuje za neprípustné, pretože by podľa nich znamenali vyľudnenie okresov, kde je problém so zamestnanosťou. „Ak strana SaS nazýva populizmom to, že stojíme za ľuďmi v regiónoch, tak by nás zaujímalo, koho zastupujú oni, či iba seba, nejaké lobistické skupiny, alebo mimovládne organizácie,“ reagovalo tlačové oddelenie Sme rodina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko