Na hlavný obsah

Singapur zakročil proti nezaočkovaným. Nebude platiť za ich liečbu

Mnohým náklady pokryje zdravotné poistenie.

Singapur zakročil proti nezaočkovaným. Nebude platiť za ich liečbu
Očkovanie proti koronavírusu v Singapure. Foto: TASR

Singapurská vláda prestane od 8. decembra hradiť zdravotnú starostlivosť neočkovaným pacientom liečiacim sa z choroby covid-19. Doteraz ju platila všetkým Singapurčanom, ako aj ľuďom s trvalým pobytom a s dlhodobými vízami, ak nemali pozitívny test na koronavírus krátko po návrate z cudziny.

Informoval o tom v utorok (9. 11.) denník The Washington Post, podľa ktorého by nemocničné účty mnohých neočkovaných malo pokryť ich zdravotné poistenie.

Neočkovaní ľudia „predstavujú veľkú väčšinu pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti, a neúmerne tak prispievajú k tlaku na naše zdravotnícke zdroje“, zdôvodnila svoje rozhodnutie singapurská vláda. „Pacientom s covidom, ktorí sú z vlastnej vôle neočkovaní, začneme účtovať poplatky,“ dodala.

Deťom do 12 rokov či ľuďom, ktorí sa nemôžu zaočkovať zo zdravotných dôvodov, bude starostlivosť naďalej plne hradená. To isté bude platiť do 31. decembra pre tých, ktorí sú očkovaní len čiastočne. Títo ľudia tak budú mať dostatok času zaočkovať sa aj druhou dávkou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet