Na hlavný obsah

Situácia s meškajúcimi autobusmi sa stále nezlepšila, vodičov je nedostatok

Samospráva navrhuje, aby Arriva požiadala o pomoc iných prepravcov.

Situácia v prímestskej doprave v okolí hlavného mesta je stále rovnaká ako v pondelok (15. 11.). Cestujúci mali problém dostať sa do práce. Cestovné poriadky na stredu (17. 11) sú zatiaľ naplánované bez obmedzení.

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) navrhuje, aby Arriva oslovila aj iných prepravcov, ktorí poskytnú vodičov na obdobie, kým Arriva nájde zamestnancov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Súčasná situácia na trhu je taká, že sú tu cestovné kancelárie, ktoré prišli o svoj biznis, kvôli koronakríze, tak si viem predstaviť, že oni budú tie, ktoré budú v nejakej subdodávke zabezpečovať dopravu,“ hovorí Michal Feik, riaditeľ odboru komunikácie a propagácie BSK.

„Spoločnosť Arriva intenzívne rokovala so všetkými podnikmi SAD na Slovensku, aj si u niektorých zazmluvnila vodičov na výpožičku tak, aby splnili čo najväčšiu mieru objednaných výkonov. Trh práce nám ukazuje, že rezervy sú absolútne vyčerpané,“ povedal Marek Modranský, riaditeľ Inštitútu verejnej dopravy.

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák tvrdí, že úrad upozornil samosprávny kraj na nepriaznivú situáciu, ktorá môže nastať po nástupe Arrivy. Podľa neho bola cena ponuky nízka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny