Na hlavný obsah

Skrytú kameru v poľovníckej chate umiestnili nezákonne, šlo o nesprávnu kvalifikáciu skutku

Kto nahrávky vyniesol do médií nie je známe.

Skrytá kamera, ktorá zachytila rozhovory politikov s advokátmi, bola v poľovníckej chate umiestnená nezákonne. Krajská prokuratúra v Nitre už zverejnila odôvodnenie rozhodnutia, prečo celé trestné stíhanie zrušila.

Ako sa nahrávky dostali na verejnosť, naďalej vyšetrujú. Pomôcť by pri tom mohli aj novinári, ktorí videonahrávky zverejnili. Tí sa však môžu odvolať na tlačový zákon a ochranu svojich zdrojov.

Nitriansky krajský prokurátor našiel vo vyšetrovaní podozrenia z pytliactva vážne pochybenia. Podľa neho vyšetrovateľ použil nesprávnu právnu kvalifikáciu skutku. Kamery dal nainštalovať pre vyšetrovanie podozrenia z prania špinavých peňazí, čo nemal podložené.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vyšetrovateľ na rozhodnutie prokuratúry zatiaľ nereagoval. „Polícia zatiaľ nedisponuje žiadnym právoplatným uznesením. Po jeho obdržaní a preštudovaní poskytneme stanovisko,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Problémom však ostáva skutočnosť, že nahrávky unikli na verejnosť. Prešetruje to policajná inšpekcia. Policajný prezident nariadil aj internú kontrolu, počas ktorej sa na detektor posadila takmer dvadsiatka jeho podriadených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko