Na hlavný obsah

Slováci uhrali remízu proti Slovincom, bod zachránil Strelec

Slovensko už nemôže postúpiť na MS 2022.

Slováci uhrali remízu proti Slovincom, bod zachránil Strelec
Slovenský futbalista Ondrej Duda sa teší po strelení gólu v zápase Slovensko - Slovinsko. Foto: TASR

Slovenskí futbalisti vo štvrtkovom (11. 11.) zápase H-skupiny kvalifikácie MS 2022 remizovali so Slovinskom 2:2. V Trnave prehrávali Slováci po polčase 0:1, za domácich sa po zmene strán presadil z penalty Ondrej Duda. Slovinci sa opäť dostali do vedenia v 62. min, deľbu bodov však o 12 minút neskôr zabezpečil gólom David Strelec.

V ôsmom vzájomnom zápase sa zrodila štvrtá remíza, Slováci nad Slovincami zatiaľ vyhrali len raz. Zverenci trénera Štefana Tarkoviča sa s bojom o mundial v Katare rozlúčia nedeľným duelom na Malte.

Slovensko už nemá v rámci skupiny šancu na postup na záverečný turnaj, ktorý sa odohrá o rok v Katare. V tabuľke je tretie – v priamom súboji o toto miesto ho uhájilo o skóre.

„Škoda našich šancí, (brankár Jan) Oblak vytiahol dva skvelé zákroky, naša efektivita bola opäť slabšia. Na Malte to pre nás musia byť povinné tri body, Chorváti tam vyhrali vysokým rozdielom, o to by sme sa mali pokúsiť,“ skonštatoval po zápase pre RTVS kapitán reprezentácie Marek Hamšík.

Toho v druhom polčase vystriedal strelec vyrovnávajúceho gólu Duda. „V prvej minúte som pocítil stvrdnutie lýtka a s tým som sa trápil celý prvý polčas. Mal som na to nervy, radšej som išiel dole, aby som neriskoval. Zajtra pôjdem na kontrolu, aby som vedel, na čom som,“ poznamenal Hamšík.

Aj druhý gól Slovákov prišiel po úspešnom striedaní. V 71. minúte prišiel na ihrisko Strelec a presadil sa už o tri minúty neskôr. „Gól ma, samozrejme, teší, škoda, že sme nevyhrali. Viac by som sa tešil, keby sme vyhrali. Hrali sme o jedného viac, bola to výhoda, pre nich nebolo ľahké brániť v desiatich. Pre nás bolo ťažké presadiť sa, aj na konci sme mali nejaké náznaky, škoda, že to nepadlo,“ povzdychol si.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport