Na hlavný obsah

Slovenskí futbalisti na záver kvalifikácie vysoko zvíťazili na Malte

V tabuľke obsadili tretie miesto.

Slovenskí futbalisti na záver kvalifikácie vysoko zvíťazili na Malte
Na archívnej snímke gólová radosť slovenských futbalistov. Foto: TASR

Slovenskí futbalisti sa rozlúčili s kvalifikáciou MS 2022 aj kalendárnym rokom vysokým víťazstvom 6:0 nad Maltou aj vďaka hetriku Ondreja Dudu.

V tabuľke H-skupiny skončili na treťom mieste o skóre pred Slovinskom s výslednou bilanciou 3 víťazstvá, 5 remíz a 2 prehry.

Na svetový šampionát do Kataru, resp. do jarnej baráže o mundial sa nedostali, rozhodnuté o tom bolo už po októbrových kvalifikačných zápasoch.

Reprezentačný tréner Štefan Tarkovič urobil v základnej zostave sedem zmien oproti štvrtkovému zápasu v Trnave so Slovincami (2:2) a vyplatili sa. Od úvodného hvizdu nastúpili Martin Dúbravka Martin Koscelník, Dávid Hancko, Tomáš Suslov, Albert Rusnák ml., Ondrej Duda aj David Strelec. Už v 16. minúte hostia na štadióne v Ta‘ Qali viedli 3:0 po dvoch góloch Alberta Rusnáka a jednom Ondreja Dudu.

Aj v ďalšom priebehu Slováci jasne dominovali, Haraslín a Suslov dali góly, ktoré neplatili pre postavenie mimo hry. Spálili aj dve ďalšie dobré šance.

Hneď na začiatku druhého dejstva sa po faule na Suslova vykartoval domáci Camenzuli a Slováci hrali presilovku. Stále sa hralo na polovici Malty, ktorá utrpela ďalší úder v 51. minúte, keď Duda zvýšil na 4:0.

V 70. minúte prišiel na ihrisko obranca de Marco a o minútu si pri svojom reprezentačnom debute prudkou strelou otvoril gólový účet v národnom tíme.

Duda v 80. minúte po ďalšom úspešnom prieniku Suslova dosiahol hetrik. Slováci sa už v ďalšom priebehu strelecky nepresadili, no dosiahli najvyššie víťazstvo na ihriskách súperov v kvalifikáciách ME či MS.

Slovákom sa podarilo odčiniť zaváhanie s Maltou z prvého zápasu v marci v Trnave (2:2). V 10 doterajšom vzájomnom stretnutí dosiahli 8 výhru, v bilancii s týmto súperom majú zapísané aj dve remízy.

Postup na MS si v priamom súboji po víťazstve 1:0 nad Ruskom zabezpečili Chorváti. Rusko si zahrá baráž.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport