Na hlavný obsah

Slovensku na EXPE v Dubaji chýbajú domáce produkty

Namiesto slovenského vína sú v ponuke francúzske a talianske.

Slovensko na svetovej výstave EXPO 2020 v Dubaji predstavuje to najlepšie, čo má. Súčasťou nášho pavilónu je aj reštaurácia. V tej však návštevníci nájdu minimum našich produktov. Napríklad, namiesto slovenského vína je v ponuke francúzske a talianske. Fotografie jedálneho lístka sa objavili na sociálnej sieti.

„Myslím si, že krajina, ktorá sa na výstave EXPO prezentuje, prezentuje svoju tradíciu, kultúru, ale, samozrejme, aj inovácie. Ja si jednoznačne myslím, že tam chýbajú naše produkty, ktoré sú typické pre Slovensko. Neviem si predstaviť, ktorá krajina by si dovolila vo svojom pavilóne ponúkať produkty inej krajiny,“ vyhlásil Vladimír Mrva, prezident Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Hneď po rozhodnutí, že Slovensko bude participovať na EXPO Dubaj 2020, sme začali pracovať na získaní povolení na dovoz a predaj slovenských produktov vrátane alkoholických a nealkoholických nápojov v rámci slovenského pavilónu, čo však v Spojených arabských emirátoch podlieha špeciálnemu režimu,“ povedala Miroslava Valovičová, generálna komisárka expozície SR na EXPE v Dubaji. Celý proces schvaľovania môže trvať až 9 mesiacov.

Okrem slovenských vín v reštaurácii na EXPE absentujú napríklad aj naše pivá alebo minerálne vody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko