Na hlavný obsah

Slovenský raj je pre návštevníkov otvorený aj počas lockdownu

Ľudia do prírody v rámci okresu ísť môžu.

Počas lockdownu ľudia môžu ísť do prírody. V Národnom parku Slovenský raj sú takmer všetky turistické trasy pre návštevníkov otvorené celoročne.

Štáb RTVS sa s kamerou vybral na najnavštevovanejšie miesta. Horšie počasie i prísnejšie opatrenia ukázali, že pohyb v prírode Slovenského raja je minimálny, čo sa však môže zmeniť.

Ak sa v tomto období ľudia vyberú na dlhšiu túru, horskí záchranári odporúčajú vyraziť najmä včas a zabezpečiť si dobrý výstroj.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Do batohu je dobré si pribaliť aj čelovú lampu. A na mobilný telefón sa vôbec netreba spoliehať. Pod bodom mrazu telefón odchádza skôr. Baterku si treba šetriť v prípade nejakého úrazu, alebo nejakej pomoci,” radí Ján Knuteľ, záchranár HZS Slovenský raj.

“Rebríky môžu byť zľadovatené, takisto aj turistické chodníky. Treba turistické paličky a turistické mačky. Odporúčame teplé nápoje, v termoske a náhradné oblečenie,” dodáva.

Správcovia Národného parku i horská služba všetkým turistom odporúčajú, aby sa v Slovenskom raji počas lockdownu rozptýlili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny