Na hlavný obsah

Štáby RTVS zisťovali, ako firmy dodržujú OTP režim na pracoviskách

Niektorí zamestnávatelia sa sťažujú na zvýšené náklady.

Začalo sa povinné testovanie zamestnancov vo firmách. Vstup na pracoviská majú povolený len zaočkovaní, ľudia po prekonaní covidu alebo otestovaní. V podnikoch, ktoré štáby RTVS navštívili, problémy nezaznamenali. Menší obchodníci však hovoria o zvýšených nákladoch.

Doručovatelia Slovenskej pošty a pracovníci za prierhadkami sú v neustálom kontakte s ľuďmi. Preto je dôležité, aby riziko šírenia infekcie bolo čo najmenšie.

„Slovenská pošta zamestnáva 12 000 zamestnancov. K dnešnému dňu v tejto hodine sme otestovali 3 413 zamestnancov, z toho 35 bolo pozitívnych. Neodmietol sa testovať žiaden zamestnanec,“ uviedla hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Komplikácie s testovaním majú najmä zamestnávatelia, ktorých pracovníci nastupujú do práce už skoro ráno. Napríklad vodiči v Banskej Bystrici nastúpili do práce už takmer pred štvrtou hodinou rannou. Predtým sa museli otestovať.

Dodržiavanie režimu OTP na pracoviskách má špecifický charakter u štátnych lesníkov v Tatranskom národnom parku. Sú „roztrúsení“ od Oravy až po Červený Kláštor. Časť z nich by sa mala testovať, ale keďže ich kanceláriou je les, robiť to nemusia.

U najväčšieho zamestnávateľa na východnom Slovensku, v železiarňach U.S. Steel, pracuje približne 9 500 ľudí, z nich asi polovica nie je zaočkovaná. Pracovníci aj dodávatelia sa môžu každý deň otestovať priamo v areáli závodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko