Na hlavný obsah

Starosta v Košiciach sa rozhodol zatvoriť škôlky napriek rozhodnutiu vlády

Rodičia sú nespokojní.

Niektoré košické materské školy budú od pondelka (29. 11.) napriek rozhodnutiu vlády zatvorené. Rozhodol tak starosta košickej mestskej časti Staré mesto. Hovorí, že riadiť sa chce radšej odporúčaniami odborníkov, ako politikov. Rodičia sú nespokojní, pre deti musia zháňať opatrovateľky.

Pre vysokú chorobnosť už vo štvrtok (25. 11.) v Starom meste zatvorili dve materské školy. Dôvodom je najmä chrípka, ale evidujú aj covidové prípady. Z 91 detí Parku Angelínum je chorých 51. Situácia je podobná aj v ostatných škôlkach.

Mestská časť sa preto rozhodla zatvoriť až 6 škôlok, no rodičom to nevyhovuje. Väčšina z nich pracuje v kritickej infraštruktúre, a preto si nevedia predstaviť, kam od pondelka umiestnia deti.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ja sa riadim odporúčaniami odborníkov a nechcem sa riadiť politickými rozhodnutiami na úrovni vlády. Je to vysoko rizikové, teraz tieto škôlky a celkovo aj školstvo nechať otvorene,“ hovorí Igor Petrovčik (nezávislý), starosta MČ Košice – Staré mesto.

„Áno, je to ťažké pre rodičov, ale musíme si uvedomiť, že tato situácia je vážna. Máme tu veľa súrodencov so základnej školy, tým pádom tieto deti prenášali domov chorobnosť,“ dodáva Dana Harvanová, riaditeľka Materskej školy Park Angelinum, Košice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny