Na hlavný obsah

Stratené austrálske dievčatko našli policajti po vyše dvojtýždňovom pátraní živé

Polícia zatkla aj podozrivého.

V Austrálii našli po dvoch týždňoch štvorročné dievčatko Cleo Smithovú, ktorá zmizla zo stanu počas dovolenky s rodičmi. Paradoxne ju našli v meste, kde má rodičovský dom. Pravdepodobne ju zo stanu uniesli. Polícia v prípade zatkla a vypočúva 36-ročného muža.

„Bol to krásny moment, keď našli malú Cleo v jednej z izieb. Spýtali sa jej: ‚Ako sa voláš?‘ a ona odpovedala: ‚Volám sa Cleo‘,“ takto opísal moment stretnutia svojich kolegov so strateným dievčatkom jeden z policajtov.

Štvorročná Cleo zmizla so spacím vakom zo stanu v kempingu v Západnej Austrálii v polovici októbra. Odvtedy ju hľadali stovky policajtov aj dobrovoľníkov na súši aj na mori. Do pátrania zapojili aj psov či špeciálne drony.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dráma sa skončila po viac ako dvoch týždňoch. Policajtom pomohlo pri hľadaní množstvo forenzných stôp, ktoré ich doviedli do konkrétneho domu. Ten sa pritom nachádza len šesť minút jazdy autom od rodinného domu Smithovcov.

Susedia boli v prípade hľadania malej Cleo veľmi nápomocní. Jeden dodal policajtom dôležitú stopu o danom 36-ročnom mužovi. V obchode ho videl nakupovať plienky, hoci podozrivý nemá žiadne deti a žije samotárskym životom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet