Na hlavný obsah

Sulík vysvetľoval cestu svojej dcéry do Dubaja

Vyjadril sa aj k úniku osobných údajov.

Sulík vysvetľoval cestu svojej dcéry do Dubaja
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: SITA

Všetky náklady spojené s účasťou dcéry Richarda Sulíka (SaS) na svetovej výstavbe EXPO Dubaj zaplatí minister hospodárstva alebo jeho dcéra sama. Sulík to povedal v piatok (5. 11.) s tým, že taký úmysel mal od začiatku.

Dodal, že okrem dcéry zaplatil ubytovanie aj sebe. Bývali totiž v inom hoteli ako zvyšok delegácie. Pri letenke vo vládnom špeciále je podľa neho možná platba až spätne, po vyúčtovaní. Sulíkova dcéra je právnička zaoberajúca sa energetikou. V lietadle boli podľa ministra voľné miesta.

„Nie som odkázaný na zneužívanie svojej pozície a dôvery, ktorú som dostal od občanov. To ale neznamená, že som bezchybný človek,“ uviedol Sulík.

Za chybu považuje, že jeho dcéra uzavrela s ministerstvom zmluvu o poskytnutí odborného poradenstva. „Neviem to rozumne vysvetliť. Stalo sa to nedopatrením. Nevenoval som sa tomu, podcenil som situáciu a vyzerá to zle,“ povedal s tým, že cesta mala byť súkromná a išlo o administratívne zlyhanie.

Samotnú cestu svojej dcéry pritom neľutuje. „Chcel som s ňou stráviť čas. Ani môj pracovný deň nemá 24 hodín.“ Zdôraznil, že slovenský pavilón na EXPO Dubaj je podľa jeho mienky dobre pripravený a patrí k najlepším.

V súvislosti s únikom osobných údajov účastníkov delegácie, ktoré sa objavili na internete, Sulík uviedol, že zatiaľ nevie, ako k tomu prišlo. „Či to bol cielený útok hackerov, alebo ľahostajnosť niektorého zo zamestnancov.“ Najnovšie informácie podľa neho ukazujú, že zamestnanci ministerstva nepochybili. Verí, že únik údajov vyšetrí Národný bezpečnostný úrad (NBÚ).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko