Na hlavný obsah

Sulíkova dcéra ako členka delegácie na EXPO v Dubaji, minister čelí kritike

Tvrdí, že cestu si zaplatila sama.

Na internete sa objavili oskenované cestovné pasy 60 účastníkov delegácie na EXPO 2020 v Dubaji. Sú medzi nimi zamestnanci viacerých rezortov, predsedovia samosprávnych krajov, zamestnanci štátnych či súkromných firiem, novinári, ale aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Medzi uniknutými dokumentmi je aj pas Sulíkovej dcéry. Za to, že na svetovú výstavu so sebou zobral dcéru, čelí minister kritike. Na sociálnej sieti minister uviedol, že si účasť hradila z vlastných peňazí.

Podľa Centrálneho registra zmlúv Alexandra Sulíková koncom októbra podpísala s ministerstvom hospodárstva zmluvu o poskytnutí odborného poradenstva. Podľa rezortu je ministrova dcéra právnička zaoberajúca sa energetikou. Analytik v tom vidí rozpor.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V prípade, že to bolo naozaj pre jej kvality a je naozaj platnou členkou tímu, tak potom prečo si túto cestu musí hradiť sama a prečo necestuje na náklady štátu. A ak to tak nie je, tak potom prečo ministerstvo na poslednú chvíľu uzatváralo s ňou takýto kontrakt,“ uviedol Ľuboš Kostelanský, analytik Transparency International Slovensko.

„Toto už je taký prehrešok. To je taký poklesok. Už to ani neviem inak pomenovať. To je už mimo akejkoľvek súdnosti a zdravého rozumu,“ komentoval situáciu predseda Smer-SD Robert Fico.

Kto a ako nahral citlivé údaje na voľne dostupný server nateraz nie je známe. Dokumenty zverejnila stránka Nekŕmte nás odpadom na sociálnej sieti. Odkaz na server, kde sa dokumenty nachádzali, jej poslal fanúšik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko