Na hlavný obsah

Tarkovič nominoval na posledné kvalifikačné zápasy. Chýbajú Kucka i Schranz

Do reprezentácie sa po zranení vracia Dúbravka i Mak.

Tarkovič nominoval na posledné kvalifikačné zápasy. Chýbajú Kucka i Schranz
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič. Foto: SITA

Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na kvalifikačné zápasy MS 2022 sa po zranení vrátil brankár Martin Dúbravka z Newcastle United. Na súboje proti Slovinsku (11. novembra v Trnave) a na Malte (14. novembra vo Vallette) tréner Štefan Tarkovič vybral 24-členný tím bez Juraja Kucku z FC Watford a Ivana Schranza zo Slavie Praha.

Do kádra sa vrátil po zranení aj Róbert Mak z Ferencvárosu Budapešť. V tíme nefiguruje obranca Tomáš Hubočan, medzi náhradníkmi je Vladimír Weiss ml., ktorý laboroval so zranením.

Slovákom patrí dve kolá pred koncom kvalifikácie tretia priečka v tabuľke H-skupiny so ziskom 10 bodov, ktoré nazbierali aj štvrtí Slovinci. Dvojica pred nimi je už nedostihnuteľná, Chorváti sú druhí so 17 bodmi a lídrami sú 19-bodoví Rusi.

„V mužstve je 21 hráčov do poľa a traja brankári. Juraj Kucka nebude k dispozícii pre trest v prvom zápase, rozhodli sme sa potom, že na jeho miesto v strede poľa vyskúšame iného. Nebudem teraz rozoberať, koho skúsime na mieste v strede poľa. Verím, že na zraz prídu všetci hráči zdraví a budú pripravení hrať,“ povedal na utorkovej tlačovej konferencii k nominácii kouč Tarkovič.

„Pre mňa je dôležité nadviazať na predchádzajúce dobré výkony. Je to o kontinuite a stabilite, tím začína mať tvár a som rád, že sme sa do tejto fázy dostali. Budem rád, ak v tom budeme pokračovať. Cieľom je zápasy zvládnuť výsledkovo a obsadiť v skupine tretie miesto. Chceme mužstvo pripraviť na víťazstvo a fanúšikom vrátiť radosť, aby reprezentáciu vnímali pozitívne,“ dodal tréner SR.

Cieľom Slovákov je v tabuľke skončiť do 3. miesta a najmä nadviazať na výkony z predchádzajúcich duelov. „Pre mňa je dôležité nadviazať na predchádzajúce dobré výkony. Je to o kontinuite a stabilite, tím začína mať tvár a som rád, že sme sa do tejto fázy dostali. Budem rád, ak v tom budeme pokračovať. Cieľom je zápasy zvládnuť výsledkovo a obsadiť v skupine tretie miesto. Chceme mužstvo pripraviť na víťazstvo a fanúšikom vrátiť radosť, aby reprezentáciu vnímali pozitívne,“ dodal tréner SR.

V kádri Slovenska budú absentovať Schranz aj Hubočan z osobných dôvodov: „S Ivanom som bol, samozrejme, v kontakte. Chcel by som týmto aj poprosiť o rešpektovanie hráčovho súkromia, viac sa k tomu nebudem vyjadrovať. Čo sa týka Hubočana, ja som s ním nič neuzavrel. Oznámil, že má osobné dôvody a to som akceptoval,“ objasnil Tarkovič.

Slováci sa pred záverom kvalifikácie stretnú na zraze v Senci v nedeľu 7. novembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport