Na hlavný obsah

Trenčiansky súd prepustil Ladislava Bašternáka podmienečne na slobodu

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Trenčiansky súd prepustil Ladislava Bašternáka podmienečne na slobodu
Na snímke členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže vedú po chodbe súdu odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka na Okresnom súde v Trenčíne. Foto: TASR

Odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka prepustil súd podmienečne na slobodu. Okresný súd Trenčín tak v pondelok (15. 11.) vyhovel návrhu riaditeľa Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom, kde si Bašternák odpykáva päťročný trest. Rozhodnutie nie je právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť.

Senát tiež rozhodol o skúšobnej dobe 30 mesiacov, nariadil kontrolu technickými prostriedkami a odsúdenému uložil zákaz opustenia územia SR v skúšobnej dobe.

 „S rozhodnutím Okresného súdu Trenčín som sa nestotožnil, podal som proti nemu sťažnosť. Dôvodom je prebiehajúce trestné konanie v inej právnej veci, kde bol Ladislav B. neprávoplatne odsúdený a uznaný za vinného zo zločinu krátenia dane. Krajská prokuratúra navrhuje súhrnný trest odňatia slobody v trvaní sedem rokov,“ povedal prokurátor Boris Buvala.

Bašternákov právny zástupca Peter Filip považuje rozhodnutie o prepustení za správne a zákonné.

Podmienečné prepustenie umožňuje Trestný poriadok v prípade, že osoba odsúdená za zločin si odpykala už polovicu trestu, odsúdený svojím správaním a plnením svojich povinností vo výkone trestu odňatia slobody preukázal polepšenie a že od odsúdeného možno očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko