Na hlavný obsah

V denverskej zoo sa koronavírusom nakazili dve hyeny, ale aj levy či tigre

Ide o prvý preukázaný prípad nákazy koronavírusom u hyen.

V zoo v americkom Denveri sa potvrdilo ochorenie koronavírusom pri dvoch tamojších hyenách. Pozitívne testy na koronavírus malo aj 11 levov a dva tigre, informovala agentúra AP, podľa ktorej ide o prvý známy prípad covidu u hyen.

Hyeny Ngozi a Kibo sú staré 22, respektíve 23 rokov a veterinári očakávajú, že sa plne uzdravia. Testy v zoo vykonali, keď si personál všimol, že sa viaceré levy necítia dobre.

„Hyeny sú známe svojou odolnosťou a húževnatosťou, dokážu sa vyrovnať s antraxom, besnotou i psinkou. Tieto dve sú zdravé a očakáva sa, že sa úplne uzdravia,“ uviedla v zoo vo vyhlásení. Obe zvieratá majú mierne príznaky, sú trochu apatické, majú výtok z ňufáka a kašlú.

Podľa amerického ministerstva pôdohospodárstva sa infekcia koronavírusom potvrdila u viacerých zvieracích druhov, väčšinou u tých, ktoré boli v tesnom kontakte s infikovaným človekom. Vedci šírenie koronavírusu medzi zvieratami skúmajú, ale podľa dostupných informácií je riziko prenosu vírusu zo zvierat na ľudí nízke, uvádza AP.

Odporúča sa, aby ľudia infikovaní koronavírusom neboli v úzkom kontakte so zvieratami a chránili ich tak pred nákazou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet