Na hlavný obsah

V niektorých mestách chýbajú voľné termíny na očkovanie

Plánujú rozšíriť kapacity.

Záujem o očkovanie rastie aj na strednom Slovensku. Napríklad v okresoch Banská Bystrica, Zvolen či Brezno je počet ľudí registrovaných v čakárni dokonca väčší, ako počet voľných termínov. Ministerstvo zdravotníctva v spolupráci so samosprávnym krajom preto plánujú postupne navýšiť očkovacie kapacity.

Banská Bystrica, Zvolen a Lučenec. V týchto krajských očkovacích centrách očkujú minimálne dvakrát do týždňa aj bez registrácie. Napríklad v Banskej Bystrici v piatok (26. 11.) v rade na vakcínu čakala desiatka registrovaných záujemcov.

„V Banskej Bystrici je zvýšený záujem, ale zatiaľ v čakárňach máme voľné kapacity. Uprednostňujeme, aby sa ľudia registrovali, je to pre nich pohodlnejšie. Tie termíny sú zhruba do sedem dní od zaregistrovania,“ hovorí Martin Caudt, vedúci oddelenia zdravotníctva Banskobystrického samosprávneho kraja.

Pozrite si celú reportáž RTVS:



V breznianskej nemocnici zatiaľ očkujú trikrát do týždňa. Denne dokážu podať vakcínu približne 400 záujemcom.

„Mali sme už také prípady, že sem prídu ľudia, ktorí čakajú už viac ako týždeň v čakárni na očkovanie. Nemusia sa báť, kľudne, keď sem prídu, radi ich zaočkujeme,“ priblížil lekár Norbert Surový, vedúci očkovacieho centra v NsP Brezno.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny