Na hlavný obsah

Podnikateľovi Miroslavovi Výbohovi hrozí súd

Jeho obhajcovia podali sťažnosť voči obvineniu.

Nikdy som od nikoho žiadnu výhodu nepožadoval ani neprijal. Povedal Peter Pellegrini (nezaradený) ako svedok pred vyšetrovateľom na adresu podnikateľa Miroslava Výboha. Ten mu údajne doručil úplatok 150 000 eur v krabici od šampanského.

Prokurátor dôkazy vyhodnotil inak, na Miroslava Výboha podal obžalobu za závažný trestný čin korupcie. Teraz sa čaká na to, ako ju vyhodnotí súd.

Krátko po tom, ako Miroslava Výboha začiatkom augusta polícia obvinila z prijímania úplatku v kauze Mýtnik, podali jeho obhajcovia sťažnosť. Po takmer 4 mesiacoch špeciálna prokuratúra podrobnosti o rozhodnutí tají.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V uvedenej veci bolo rozhodnuté o predmetnej sťažnosti. Úrad špeciálnej prokuratúry však túto skutočnosť nebude bližšie komentovať,“ informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Detaily nám nevedel povedať ani obhajca Výboha Ladislav Smejkal. Pre RTVS povedal, že nemá informáciu o tom, či špeciálna prokuratúra o sťažnosti už rozhodla a s akým výsledkom. Nepozdáva sa mu ani spôsob, akým sa dozvedel o obžalobe svojho klienta, ktorá podľa neho stojí iba na výpovediach dvoch kajúcnikov.

„Je mimoriadne znepokojujúce, že sme sa o podaní obžaloby dozvedeli z médií. Vzhľadom na zásadné porušenie práva na obhajobu orgánmi činnými v trestnom konaní je podanie obžaloby neakceptovateľné a hrubo nezákonné,“ povedal Výbohov obhajca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko