Na hlavný obsah

V prípade zranených policajtov začala polícia trestné stíhanie

Mužov zákona museli ošetriť v zdravotníckom zariadení.

V prípade zranených policajtov začala polícia trestné stíhanie
Na snímke policajti dohliadajú na demonštrantov pred úradom vlády. Foto: facebook.com/policiaslovakia

V súvislosti so zraneniami dvoch policajtov, ku ktorým došlo počas stredajšieho (17. 11.) protestu v Bratislave začal vyšetrovateľ trestné stíhanie za zločin útoku na verejného činiteľa. Informovala o tom polícia vo štvrtok (18. 11.) na sociálnej sieti.

„Keďže k spáchaniu skutku došlo v zmysle zákona závažnejším spôsobom konania – so zbraňou, hrozí páchateľovi v prípade preukázania viny pred súdom trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uviedla polícia.

Pri použití pyrotechniky zo strany demonštrantov sa zranil jeden príslušník antikonfliktného tímu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Druhý zranený patril k bratislavskej mestskej polícii. Skutok sa odohral pred Úradom vlády SR krátko pred 18.30 h.

„Horiace úlomky (pyrotechniky) spôsobili dvom policajtom zranenia vo forme popálenín, ktoré si vyžiadali ošetrenie v zdravotníckom zariadení. Zároveň došlo aj k poškodeniu odevných zvrškov daných policajtov,“ spresnila polícia.

Polícia v blízkosti miesta činu zadržala 36-ročného muža, ktorého odviedli na policajnú stanicu pre vykonanie ďalších procesných úkonov.

Počas Dňa boja za slobodu a demokraciu sa konalo niekoľko demonštrácií na viacerých miestach v Bratislave. Zúčastnili sa ich stovky ľudí, ktorí protestovali napríklad pred Národnou radou SR, Úradom vlády SR či na Šafárikovom námestí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko