Na hlavný obsah

V sibírskej bani našli ďalšie telá obetí výbuchu

Pri nešťastí v Rusku zomrelo cez 50 ľudí.

V sibírskej bani našli ďalšie telá obetí výbuchu
Záchranné zložky zasahujú po výbuchu a požiari v uhoľnej bani v Kemerovskej oblasti na ruskej Sibíri. Foto: TASR/AP

V uhoľnej bani v Kemerovskej oblasti na Sibíri, kde vo štvrtok (25. 11.) explodoval metán, objavili telá ďalších 18 obetí. Podľa agentúry TASS to v utorok (30. 11.) oznámilo ministerstvo pre mimoriadne situácie. Nešťastie si vyžiadalo životy celkovo 51 ľudí, pričom telá 22 z nich sa zatiaľ nenašli. Zranenia utrpelo 96 ľudí, oznámili zdravotníci.

„Počas prieskumu v troskách a priľahlých banských priestoroch našli desať mŕtvych baníkov a potvrdili polohu ôsmich predtým lokalizovaných mŕtvych mužov,“ oznámilo ministerstvo. Dodalo, že transport tiel na povrch zatiaľ pozastavili pre zhoršený vzduch v bani, kde je potrebné znížiť koncentráciu metánu, aby nenastal ďalší výbuch.

Vznietenie metánu v bani Listvjažnaja si vyžiadalo životy 46 z 285 baníkov, ktorí v tej chvíli boli pod zemou. Okrem toho zahynulo ešte päť členov jednej zo záchranných čiat. Na povrch boli už skôr dopravili telá 11 zosnulých, takže záchranári doteraz našli 29 obetí.

Počet ľudí, ktorí v súvislosti s nešťastím utrpeli zranenia, sa podľa zdravotníckych služieb k utorku zvýšil na 96. Medzi zranenými je totiž 43 banských záchranárov, z ktorých sa väčšina zúčastnila pátrania po obetiach. Zranených je hospitalizovaných 41, vrátane 22 záchranárov, napísal TASS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet