Na hlavný obsah

V Stredoslovenskej energetike môžu získať menšinový podiel Maďari či Nemci

Štát má v prípade SSE v rukách 51 %.

Skupina EPH zvažuje predaj menšinového podielu v Stredoslovenskej energetike (SSE). Záujem prejavili údajne traja kupci. Podľa opozície by sa energetický podnik mal vrátiť do rúk štátu. O tom, či vláda využije predkupné právo, chce premiér Eduard Heger (OĽANO) ešte diskutovať.

Štát má v prípade SSE v rukách 51 %. Zvyšný podiel patrí do skupiny EPH. Prvé indície o tom, že by skupina mohla vstúpiť na burzu, sa objavili už v lete.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dnes zaznela informácia, že možno časť toho portfólia, konkrétne Stredoslovenská energetika, by mohla byť predaná na priamo, ak je na tom niečo pravdy, asi tí majitelia testujú trh, zisťujú, čo sa im lepšie predá,“ povedal analytik portálu Energie pre Vás Jozef Badida.

V hre sú údajne traja kupcovia – nemecký E.ON, český ČEZ, ale aj maďarská štátna energetická firma MVM.

„Špekulácie o našich investičných zámeroch publikovaných v médiách zásadne nekomentujeme,“ uviedol hovorca skupiny EPH Daniel Častvaj.

„My ako ministerstvo sme boli informovaní a informáciu sme vzali na vedomie. Na konci dňa uvidíme, či ten záujem bude aj reálny. Určite si budeme pýtať aj ďalšie informácie,“ vyjadril sa štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Karol Galek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika