Na hlavný obsah

Veľkú Britániu zasiahla búrka, dvoch mužov zabili padajúce stromy

Desaťtisíce ľudí zostali bez elektriny.

Najmenej dvaja ľudia prišli o život a desaťtisíce ďalších zostali bez elektrickej energie v dôsledku tlakovej níže Arwen, ktorá v noci na sobotu (27. 11.) zasiahla viaceré oblasti na severe Spojeného kráľovstva.

Sprevádzal ju vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť až 160 kilometrov za hodinu, informuje agentúra Reuters.  

Jeden muž zomrel v grófstve Antrim v Severnom Írsku po tom, ako na jeho auto v piatok (26. 11.) večer spadol strom. Miestne médiá informovali, že bol riaditeľom tamojšej základnej školy. K ďalšiemu úmrtiu došlo v grófstve Cumbria na severozápade Anglicka. Podľa polície išlo taktiež o muža, ktorého zasiahol padajúci strom.

Grófstvo Northumberland na severe Anglicka zasiahol vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť takmer 160 kilometrov za hodinu.

Britská meteorologická služba vydala v súvislosti s nepriaznivým počasím tzv. žlté varovanie, ktoré pre väčšinu krajiny ostalo v platnosti aj v sobotu. „Mnohé cesty sú uzavreté, cestujte teda prosím len v nevyhnutých prípadoch,“ uviedla na twitteri.

Energetická spoločnosť Northern Powergrid, ktorá dodáva energiu domácnostiam a ďalším odberateľom na severovýchode Anglicka a v grófstve Yorkshire, v sobotu ráno informovala, že bez prúdu je viac ako 100 000 jej zákazníkov. Výpadky elektrickej energie zaznamenali aj odberatelia v Škótsku a južnom Anglicku.

Spoločnosť P&O Ferries informovala, že bola nútená pozastaviť trajektovú dopravu medzi Škótskom a Severným Írskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet