Na hlavný obsah

Viaceré známe osobnosti vyjadrili na sociálnych sieťach podporu očkovaniu

Ministerstvo zdravotníctva hovorí, že nejde o súčasť oficiálnej kampane.

Desiatky osobností – hercov, umelcov, športovcov, ale aj zdravotníkov a zdravotníčiek – vyjadrujú na sociálnych sieťach podporu očkovaniu. Upozornilo na to v nedeľu (14. 11.) Ministerstvo zdravotníctva SR, pričom uviedlo, že príspevky nie sú súčasťou oficiálnej kampane.

„Táto iniciatíva vznikla spontánne, zdola, nie je to súčasťou oficiálnej kampane, nevieme za toto ponúknuť nič iné, len náš obdiv a morálnu podporu,“ skonštatovalo ministerstvo na facebooku.

Pri rozhodovaní o zdravotných veciach treba počúvať predovšetkým lekárov a vedcov, zdôrazňuje rezort. „Takáto iniciatíva je ale veľmi dôležitá na vizualizovanie toho, že väčšina dospelých ľudí je na Slovensku už dávno zaočkovaná,“ dodáva.

Viacero známych osobností sa na sociálnych sieťach rozhodlo podeliť o vlastné skúsenosti a osobné príbehy, prečo sa rozhodli pre očkovanie.

Nezaočkovaným ľuďom ministerstvo pripomína, že zmeniť názor nie je hanba. „Je pochopiteľné, že ste chceli počkať, je prirodzené, že ste sa neponáhľali, keď bola dobrá epidemická situácia. Teraz sú naše nemocnice už takmer plné, zostať nezaočkovaný je veľmi nebezpečné a je dôležité vedieť názor prehodnotiť.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko