Na hlavný obsah

Vodič auta, ktoré vrazilo do sprievodu v USA, mohol byť na úteku

Tragédia si vyžiadala 5 mŕtvych.

Vodič auta, ktoré vrazilo do sprievodu v USA, mohol byť na úteku
Policajné pásky po útoku vodiča auta na predvianočný sprievod v štáte Wisconsin. Foto: TASR/AP

Americkí vyšetrovatelia zisťujú, či vodič auta, ktoré v nedeľu (21. 11.) vrazilo do predvianočného sprievodu v meste Waukesha v americkom štáte Wisconsin, mohol byť na úteku pred spravodlivosťou v súvislosti s iným incidentom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s vyšetrovaním.

K tragédii, ktorá si vyžiadala najmenej päť mŕtvych a viac než 40 zranených, došlo v nedeľu okolo 17.00 h miestneho času. Podrobnosti o veku či menách obetí neboli bezprostredne zverejnené.

Polícia uviedla, že vzala do väzby možného podozrivého. Podľa nemenovaných dvoch policajných predstaviteľov má ísť o 39-ročného Darrella Brooksa.

Vyšetrovatelia ho vypočúvali v súvislosti s predchádzajúcim zločinom, ktorý jeden z týchto zdrojov označil za spor za použitia noža. Zároveň však upozornil, že vyšetrovanie je stále v počiatočnom štádiu.

Úrady totožnosť páchateľa zatiaľ nezverejnili, neinformovali ani o prípadnom motíve. Online prenos zo sprievodu v meste a zábery nakrútené účastníkmi zachytili červené vozidlo typu SUV, ako prerazilo bariéry a vysokou rýchlosťou smerovalo na cestu, kde sa tradičný pochod konal.

Podľa novín Milwaukee Journal Sentinel sa objavili aj nepotvrdené správy o streľbe. Policajný veliteľ na tlačovej konferencii uviedol, že jeden z príslušníkov polície v snahe zastaviť vozidlo vystrelil zo zbrane.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet