Na hlavný obsah

Výbuch v Liverpoole bol podľa polície teroristický čin, vláda zvýšila stupeň ohrozenia

Dosiaľ zadržali štyroch ľudí.

Výbuch v Liverpoole bol podľa polície teroristický čin, vláda zvýšila stupeň ohrozenia
Policajti evakuujú miestnych obyvateľov po výbuchu, ktorý sa odohral pred nemocnicou v meste Liverpool. Foto: TASR/AP

Britská polícia v pondelok (15. 11.) označila bombový útok, ku ktorému došlo v nedeľu (14. 11.) v meste Liverpool, za teroristický čin. Motív však naďalej zostáva nejasný. Informovala o tom agentúra DPA.

Zástupca britskej protiteroristickej polície uviedol, že muž, ktorý zomrel pri výbuchu, si so sebou do taxíka priniesol podomácky vyrobenú bombu a požiadal o odvoz do Ženskej nemocnice v Liverpoole.

Mestskí predstavitelia a médiá už skôr priniesli správu, že taxikár zamkol útočníka vo vnútri auta, pretože mal silné podozrenia o jeho úmysloch.

Britská vláda po útoku zvýšila stupeň ohrozenia na vážny, čo znamená, že existuje vysoká pravdepodobnosť teroristického útoku. „Vláda zvýšila stupeň teroristického ohrozenia, keďže počas jedného mesiaca nastali dva útoky,“ uviedla ministerka vnútra Priti Patelová.

V súvislosti s incidentom muži zákona zadržali štyroch ľudí. Ide o mužov vo veku 20, 21, 26, a 29 rokov. Traja z nich skončili v putách ešte v nedeľu. Najmladšieho z nich zadržali v pondelok v liverpoolskej mestskej časti Kensington.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet