Na hlavný obsah

Vyčíňanie nadrogovaného slovenského vodiča v Maďarsku má už druhú obeť

V nemocnici podľahol zraneniam aj druhý cyklista.

Vyčíňanie nadrogovaného slovenského vodiča v Maďarsku má už druhú obeť
Ilustračné foto - polícia v Maďarsku. Foto: TASR/AP

Po viac ako dvoch týždňoch strávených na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v severomaďarskom Győri podľahol zraneniam aj druhý cyklista, ktorého 4. októbra v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe zrazil Slovák riadiaci vozidlo pod vplyvom drog. Informoval o tom v stredu (3. 11.) spravodajský server telex.hu.

Vyšetrovací sudca okresného súdu v Győri 7. októbra nariadil vziať vodiča do väzby. Ten po prvej nehode, pri ktorej v mestečku Jánossomorja na mieste podľahla ťažkým zraneniam 20-ročná športovkyňa, o necelú hodinu neskôr zrazil v neďalekom meste Mosonmagyaróvár ďalšieho cyklistu, 35-ročného otca dvoch detí.

Muž utrpel poranenia lebky a zlomeninu chrbtice. Absolvoval neurochirurgický zákrok a jeho stav bol aj v dôsledku vnútorného krvácania kritický. V umelom spánku ležal v győrskej nemocnici.

Súd vzatie podozrivého do väzby zdôvodnil skutočnosťou, že v prípade občana SR hrozí recidíva, pretože bol už trikrát trestne stíhaný v zahraničí. Z výkonu trestu na Slovensku sa naposledy dostal na slobodu 29. septembra a prebieha voči nemu trestné stíhanie aj v inej veci.

Zadržaný vodič sa priznal, že pred jazdou užil štyri druhy omamných látok, avšak na priebeh nehôd si spomínal iba čiastočne.

Slovák z miesta činu v oboch prípadoch ušiel bez zastavenia a poskytnutia pomoci. Maďarská polícia ho zadržala 4. októbra napoludnie. Polícia Rábsko-mošonsko-šopronskej župy ho začala trestne stíhať pre spôsobenie dopravnej nehody s následkom smrti a pre neposkytnutie pomoci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko