Na hlavný obsah

Z požiaru haly na Spiši obvinili podnikateľa

Ten tvrdí, že za nič nemôže.

Za mohutný požiar haly v Spišských Tomášovciach môže podľa polície podnikateľ, ktorý v objekte vyrábal pelety. Štyridsaťdvaročný muž obvinenie odmieta.

V obci Spišské Tomášovce požiar vypukol 24. apríla tohto roku. Plamene začali šľahať v hale, kde bol uložený materiál na výrobu peliet na kúrenie. Napriek enormnej snahe hasičov z celého Spiša sa požiar rozšíril aj na budovy v tesnej blízkosti. Niektorí ľudia prišli o živobytie. Jedným z nich je i majiteľ autoservisu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ostali štyri holé steny. Od okien, od fasády, všetko. Dvadsať rokov sme to budovali, išli sme od nuly. Bohužiaľ, začíname zase od začiatku.” hovorí Ladislav Horváth, majiteľ autoservisu v Spišských Tomášovciach.

Majiteľ autoservisu sa pozviechal a od ničivého požiaru pracuje naplno mesiac. Škodu vo výške približne 70 000 eur má i Slavomír Paluška, ktorý podnikal hneď vedľa horiacej haly.

“Strechy, okná, opláštenie, krovy sme komplet menili. Hala mala 8 mesiacov, to bolo nanovo spravené. Aj teraz sa mi o tom ešte ťažko hovorí,“ priznáva Paluška.

Hala, v ktorej sa požiar rozhorel, patrila poľnohospodárskemu družstvu v Smižanoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny