Na hlavný obsah

Zomrel zakladajúci člen reggae kapely UB40 Terence Wilson

Astro zomrel po krátkej chorobe.

Vo veku 64 rokov zomrel britský hudobník a zakladajúci člen reggae skupiny UB40 Terence Wilson, známy pod umeleckým menom Astro. Informovala o tom v nedeľu (7. 11.) stanica BBC s odvolaním sa na oznámenie jeho súčasnej kapely.

Astro opustil reggae popovú skupinu UB40 v roku 2013 a založil odštiepeneckú hudobnú formáciu UB40 featuring Ali Campbell a Astro. Tento rok odohrala niekoľko koncertov a v roku 2022 sa chystala na turné, ktorého súčasťou mal byť v marci aj koncert v Prahe.

„S úplným zdrvením a zlomeným srdcom oznamujeme, že náš milovaný Astro dnes zomrel po krátkej chorobe,“ uviedla v sobotu (6. 11.) Astrova súčasná skupina na svojom účte na sociálnej sieti. „Svet bez neho už nikdy nebude taký istý.“

Pôvodná kapela UB40 prerazila za na začiatku 80. rokov svojím jedinečným ponímaním britského reggae, obľúbené boli najmä jej hity Red Wine a Can’t Help Falling In Love. Kapela z Birminghamu, ktorej názov odkazoval na číslo úradného formulára pre žiadosť o podporu v nezamestnanosti, predala vyše 70 miliónov albumov. Tri jej skladby sa dostali na čelo britskej hitparády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet