Na hlavný obsah

Aj na Silvestra platí zákaz vychádzania

Nový rok by mali ľudia privítať z domu, nie na uliciach.

Žiadne ohňostroje ani kultúrny program. Ulice by v piatok (31. 12.) o polnoci mali ostať prázdne. Naďalej platia obmedzenia pri vychádzaní z domu či stretávaní sa. Výnimky platia na cestu do zamestnania, k lekárovi či na bohoslužby.

Naposledy si Slováci veľkolepé silvestrovské oslavy užili v roku 2020. V piatok by mali Nový rok privítať radšej z tepla domova, aby ich oslavy nevyšli poriadne draho. Aj naďalej totiž platí zákaz vychádzania po 20.00 h.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V prípade, ak policajti zistia na mieste porušenie aktuálne platných protipandemických opatrení, to znamená napríklad aj porušenie zákazu vychádzania, je možné takejto osobe uložiť na mieste pokutu, ktorej maximálna výška sa pohybuje až do výšky 1 000 eur,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Bratislave Michal Szeiff.

Ak sa predsa len chcete stretnúť s rodinou či priateľmi, podľa aktuálne platných nariadení sa môže zhromaždiť maximálne 6 osôb. Výnimku majú väčšie domácnosti. Novoročné oslavy preto museli zrušiť aj ubytovacie zariadenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko