Na hlavný obsah

Americkú expolicajtku, ktorá zastrelila černocha, uznal súd vinnou

Nešťastie sa stalo v apríli.

Americkú expolicajtku, ktorá zastrelila černocha, uznal súd vinnou
Na snímke expolicajtka Kim Potterová, ktorú odsúdili za smrteľné postrelenie černocha. Foto: TASR/AP

Súd v americkom meste Minneapolis vo štvrtok (23. 12.) uznal za vinnú zo zabitia bývalú policajtku Kim Potterovú, ktorá v apríli smrteľne postrelila Afroameričana Daunteho Wrighta. Informovala o tom agentúra AP.

Porota ju uznala za vinnú zo zabitia prvého a druhého stupňa. Súd má rozsudok oznámiť 18. februára budúceho roka. Potterovej (49) podľa AP hrozí trest odňatia slobody v dĺžke do sedem rokov.

Prokuratúra podľa AP uviedla, že bude žiadať dlhší trest. Bývalú policajtku po štvrtkovom pojednávaní umiestnili do väzby. Sudkyňa Regina Chuová nariadila vzatie do väzby bez možnosti kaucie.

Potterová, ktorá na súde povedala, že „nikoho nechcela zraniť“, pri oznámení verdiktu podľa AP hľadela k zemi, takže jej reakcia nebola zrejmá.

Nešťastie sa stalo v meste Brooklyn Center v americkom štáte Minnesota. Situácia v Minnesote bola v tomto období napätá v spojitosti so zabitím Afroameričana Georgea Floyda belošským policajtom v máji 2020, pripomína AP. Tohto policajta, Dereka Chauvina, v júni odsúdili na 22 a pol roka väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet