Na hlavný obsah

Andreas Žampa bodoval v obrovskom slalome, Adamovi ušlo 2. kolo o dve stotiny

Mladší z bratov Žampovcov si pripísal prvé body v sezóne.

Andreas Žampa bodoval v obrovskom slalome, Adamovi ušlo 2. kolo o dve stotiny
Slovenský lyžiar Andreas Žampa. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt vyhral pondelkový (20. 12.) obrovský slalom Svetového pohára. V Alta Badii triumfoval suverénnym spôsobom s náskokom 1,01 s pred domácim Talianom Lucom De Aliprandinim. Tretí skončil Nemec Alexander Schmid (+1,09), pre ktorého je to životný úspech.

Slovenský reprezentant Andreas Žampa obsadil 23. miesto so stratou 3,02 a získal prvých osem bodov v tejto sezóne. Jeho brata Adama Žampu delili od postupu do 2. kola dve stotiny.

Odermatt kraľuje obrovskému slalomu

Odermatt slávil v Alta Badii ôsmy triumf v kariére, už štvrtý v tejto sezóne. Vďaka zisku 100 bodov si upevnil vedenie v celkovom poradí prestížneho seriálu i priebežnej klasifikácii disciplíny.

Dobrú východiskovú pozíciu si vytvoril už v 1. kole, po ktorom sa usadil na čele o 18 stotín pred De Aliprandinim. V druhom kole predviedol brilantnú jazdu a svoj náskok ešte zvýraznil. V tejto sezóne nenašiel premožiteľa ani v „obrákoch“ v Söldene a vo Val d´Isere.

Andreas vytlačil brata Adama

Andreas Žampa štartoval v 1. kole s vysokým štartovým číslom 51 a dosiahol 28. najrýchlejší čas. Za Odermattom zaostal o 3,14 s a z elitnej tridsiatky vytlačil brata Adama, ktorý bol 31. (+3,28).

V druhom kole išiel Andreas Žampa s maximálnym rizikom a napriek chybe v hornej časti trate si polepšil o päť miest. V nedeľu mu k postupu do 2. kola chýbala jediná stotina, Adam obsadil v nedeľu bodované 25. miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport