Na hlavný obsah

Arriva ani po mesiaci nedokáže vypraviť všetky spoje

Tvrdí však, že ich počet neustále rastie.

Arriva ani po mesiaci nedokáže vypraviť všetky spoje
Autobus spoločnosti Arriva Foto: RTVS

Ani po mesiaci, odkedy v Bratislavskom kraji vozí ľudí nový dopravca Arriva, sa nič nezmenilo. Arriva síce tvrdí, že počet vypravených spojov neustále narastá. Ľudia však zlepšenie nepociťujú. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa mal k situácii vyjadriť už začiatkom týždňa. Doteraz tak neurobil.

„Idem vždy s obavami, že prídem až o dve hodiny do roboty. No, a keď idem z práce, tak ani neviem, ktorým autobusom, len sa tam postavím a čakám,“ povedal cestujúci.

Situácia na autobusových zastávkach v Bratislavskom kraji sa nezmenila. Spoločnosť Arriva od prvého dňa bojuje s nedostatkom vodičov. Spočiatku im ich chýbalo približne 100.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Počty vodičov sa menia každý deň. Po zverejnení náborového príspevku vo výške 4 000 eur nám od rána zvonia telefóny. Zmluvy s vodičmi uzatvárame od rána,“ stojí v stanovisku spoločnosti Arriva.

Po takmer mesiaci od toho, ako dopravca ubezpečoval, že vodiči pribúdajú, sa čísla nezmenili. Riaditeľ Arrivy pripúšťa, že 130 nových šoférov by im zlú situáciu definitívne vyriešilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny