Na hlavný obsah

Bojnice bojujú s nedostatkom zdravotných sestier, nemocnici pomáhajú dobrovoľníci

Sestier je tam oproti druhej vlne len polovica.

Bojnická nemocnica zápasí s nedostatkom zdravotných sestier na covidovom ARE. Vedenie nemocnice preto hľadá fyzicky zdatných mužov, ktorí by sestrám pomohli. Napriek tomu, že ide o psychicky aj fyzicky náročnú prácu, záujem dobrovoľníkov všetkých príjemne prekvapil. Prví nastúpili do služby už v sobotu (4. 12.).

Pred pandémiou mali na áre v bojnickej nemocnici päť pľúcnych ventilácií, teraz sa denne zdravotníci starajú o pacientov na desiatich prístrojoch. Počas druhej vlny pandémie tam pracovalo 16 sestier, dnes ich je len polovica.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Úplne najlimitujúcejším faktorom v našej práci je počet zdravotných sestier, v tejto oblasti zdravotnej starostlivosti by sme potrebovali zhruba jednu sestru na dve lôžka, včera sme mali osem pacientov na tri sestry,“ špecifikoval Ján Krbúšik, lekár OAIM, NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach.

Súrne hľadáme dobrovoľníkov – fyzicky zdatných mužov. Takto znie výzva nemocnice na sociálnych sieťach. Práve tí by mali uľahčiť náročnú prácu sestrám na covidovom ARE. Na výzvu už zareagovalo 12 dobrovoľníkov.

„Keďže som už videl cez tú druhú vlnu, keď som tam bol, ako to bolo, ako boli vyčerpaní tí zdravotníci, tak to ma hlavne motivuje, ísť pomôcť tým zdravotníkom,“ uviedol dobrovoľník Adrián Krausko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny