Na hlavný obsah

Bratislava spúšťa regulované parkovanie

Mesto chce zlepšiť parkovanie pre rezidentov.

V niektorých mestských častiach spúšťa Bratislava regulované parkovanie. Nové pravidlá sa majú týkať rezidentov, ostatní by mali platiť podľa hodinovej sadzby. Predaj kariet spustilo mesto od začiatku decembra, platiť majú od 10. januára.

Bratislavčania, ktorí majú trvalý pobyt v lokalitách Dvory 4 v Petržalke, Tehelné pole v Novom Meste a Krasňany v Rači, si môžu kúpiť rezidenčnú kartu a v okolí svojho bývania parkovať neobmedzene. Mesto chce novým systémom zlepšiť parkovanie pre rezidentov a ujasniť pravidlá.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Chceme urobiť, aby najmä mimobratislavskí, ktorí prichádzajú do Bratislavy, nemohli parkovať kdekoľvek zadarmo, ako to je dodnes. Budú platiť hodinové parkovné, ktoré bude od 50 centov do 2 eur na hodinu,“ uviedol primátor mesta Bratislava Matúš Vallo.

Systém mal byť spustený už v októbri, to sa však nepodarilo.

„Systém sme preto pripravovali aj dlhšie, že združuje viaceré štátne registre či už právnických osôb, fyzických osôb, kataster alebo evidenciu vozidiel. Znamená to pre ľudí, že nebudú musieť chodiť osobne na úrad,“ vysvetlila hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Cena rezidenčnej karty je 39 eur. Ak majiteľ vlastní viac áut, cena za druhé je 150 eur, za tretie 500 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny