Na hlavný obsah

Britská polícia skúma video, na ktorom sa muž vyhráža kráľovnej zabitím

Môže mať súvis so sobotným incidentom.

Britská polícia skúma video, na ktorom sa muž vyhráža kráľovnej zabitím
Na snímke britská kráľovná Alžbeta II. Foto: TASR/AP

Britská polícia vyšetruje možnú súvislosť medzi sobotňajším (25. 12.) incidentom v areáli hradu Windsor a publikovaným videom, na ktorom maskovaná osoba s kušou v ruke hovorí o pláne zavraždiť britskú kráľovnú Alžbetu II. V sobotu bezpečnostné zložky pri hrade západne od Londýna zadržali 19- ročného muža, ktorý bol podľa britských médií vyzbrojený kušou.

Podľa bulvárneho listu The Sun, ktorý spomínané video zverejnil, je autorom znepokojivého odkazu práve zadržaný mladík. Klip bol údajne odoslaný kamarátom z jeho účtu v aplikácii Snapchat tesne pred jeho zatknutím. Vo videu osoba oblečená v čiernom a s maskou na tvári hovorí, že mieni „zavraždiť Alžbetu“. Zámer pritom prezentuje ako akt pomsty.

Polícia okamžite nepotvrdila, že autorom videa je muž, ktorý je aktuálne zadržiavaný na základe zákona o duševnom zdraví. Vyšetrovatelia podľa vyhlásenia „hodnotili obsah videa“, uvádza spravodajský web BBC. Buckinghamský palác vývoj odmietol komentovať.

Britská kráľovná bola na hrade Windsor, keď v sobotu ráno mladý narušiteľ preliezol plot a vnikol do areálu. Muž sa nedostal do žiadnej z budov a Alžbete ani žiadnemu inému členovi kráľovskej rodiny sa nič nestalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet