Na hlavný obsah

Česká firma vyhrala súťaž na tabuľky s evidenčným číslom, zmluvu zatiaľ podpísať nemôže

V súťaži boli štyria uchádzači.

Česká firma vyhrala súťaž na tabuľky s evidenčným číslom, zmluvu zatiaľ podpísať nemôže
Na ilustračnej snímke tabuľky s evidenčným číslom. Foto: TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR už vyhodnotilo ponuky z verejného obstarávania na výrobu a dodanie tabuliek s evidenčným číslom (EČ). Na prvom mieste sa umiestnila česká firma SPM – Security Paper Mill.

Kontrakt však rezort zatiaľ podpísať nemôže. Dôvodom je námietka vznesená po otvorení obálok. Vyplýva to z informácií zverejnených na elektronickej tabuli a stanoviska MV SR.

ÚVO zatiaľ nerozhodol

„Keďže po otvorení obálok bola v rámci procesu verejného obstarávania podaná ďalšia námietka, o ktorej aktuálne Úrad pre verejné obstarávanie ešte právoplatne nerozhodol, ministerstvo vnútra zatiaľ nemôže podpísať kontrakt s úspešným uchádzačom,“ vysvetlil tlačový odbor. O obsahu zmluvy s dodávateľom bude informovať až po jej uzavretí.

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) však informoval, že v danej veci vydal rozhodnutie 17. decembra. „Konanie o námietkach zastavil, keďže navrhovateľ nezložil kauciu. O tom, že úrad v danej veci rozhodol, informovali ministerstvo vnútra, keďže rozhodnutie úradu mu doručili v piatok (17. 12.), teda ešte v deň vydania rozhodnutia,“ povedal predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Splnil všetky požiadavky

Do súťaže sa prihlásili štyria uchádzači vrátane súčasného dodávateľa tabuliek Turčan Delta. Najlepšiu ponuku podľa MV SR predložila firma SPM – Security Paper Mill.

„Uchádzač splnil všetky požiadavky verejného obstarávateľa na predmet zákazky, podmienky účasti v rámci predmetného verejného obstarávania a na základe uplatnenia kritéria na vyhodnotenie ponúk a v súlade s výsledkom elektronickej aukcie sa umiestnil na prvom mieste v poradí úspešnosti ponúk, keďže ponúkol najnižšiu cenu,“ zdôvodnil rezort.

MV SR vyhlásilo súťaž na obstaranie tabuliek s evidenčným číslom v novembri 2020. Pre opakované námietky sa predĺžil pôvodný vlaňajší decembrový termín na predkladanie ponúk takmer o rok. Predpokladaná hodnota zákazky predstavuje viac ako 27,7 milióna eur bez DPH.

Predchádzajúcu súťaž, ktorú v auguste 2019 vyhlásilo ešte bývalé vedenie, ÚVO nariadil vzhľadom na diskriminačné podmienky zrušiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko