Na hlavný obsah

Chaos v OTP režime pre cestujúcich. Čaká sa na vyhlášku

Dopravcovia čakajú na inštrukcie.

V diaľkových vlakových a autobusových spojoch mal od piatka (10. 12.) platiť OTP režim. Jeho zavedenie schválila v stredu (8. 12.) vláda a poverila ministerstvo dopravy a hlavného hygienika, aby k nemu pripravili vyhlášku. Napriek tomu, že to mali urobiť bezodkladne, dopravcovia ani cestujúci stále nemajú presné inštrukcie.

Potvrdenie o očkovaní, prekonaní covidu ani negatívny test v piatok (10. 12.) cestujúci IC vlakmi, rýchlikmi ani diaľkovými autobusmi nepotrebovali. Dopravcovia od stredy (8. 12.) márne čakajú na vyhlášku.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Momentálne sme nedostali zatiaľ žiadne informácie,“ uviedol Štefan Bako, hovorca Slovak Lines. Železničná spoločnosť napriek chýbajúcej vyhláške zverejnila oznam o režime OTP na svojej webstránke aj vo vlakoch.

„Cestujúcim vo vlakoch ZSSK odporúčame aby dôsledne dodržiavali všetky platné protipandemické opatrenia, mali prekryté dýchacie cesty a pri ceste diaľkovým vlakom, aby boli pripravení preukázať sa testom na ochorenie COVID-19, očkovaním proti tejto chorobe, alebo dokladom o jej prekonaní,“ uviedol Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko.

Prvá oficiálna reakcia prišla z ministerstva dopravy na sociálnej sieti krátko po 14-tej hodine. Z nej vyplynulo, že úrady riešili problém, kto má vyhlášku vydať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko