Na hlavný obsah

Covidoví pacienti napadli zdravotníkov, ktorí sa snažili o ich záchranu

Informovala o tom polícia.

Covidoví pacienti napadli zdravotníkov, ktorí sa snažili o ich záchranu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Polícia eviduje prípady pacientov s koronavírusom, ktorí napriek vážnemu zdravotnému stavu napadli zdravotnícky personál snažiaci sa o ich záchranu. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Podľa informácií od personálu Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke dochádza k verbálnym a fyzickým útokom neočkovaných pacientov, ktorých stav je kritický,“ uviedla polícia.

V jednom prípade sa mal muž vyhrážať lekárovi, že ho zabije. „Dlhodobo odmietal pľúcnu ventiláciu, na ktorú bol napojený v stave, keď sa nekontrolovateľne dusil. Napokon bol intubovaný, ináč by čochvíľa zomrel,“ priblížila polícia.

V druhom prípade došlo zo strany iného pacienta k fyzickému ataku na sestričky. V treťom prípade boli zdravotné sestry ohrozované pacientom s nožíkom.

Polícia odporúča zdravotníkom, aby v takýchto prípadoch bezodkladne volali na číslo 158.

„Keďže všetci agresívni a neočkovaní pacienti sú už na umelej pľúcnej ventilácii, v súčasnosti nie je potrebné vo vzťahu k nim vykonať také opatrenia, ktoré by viedli k zamedzeniu možných ďalších útokov voči zdravotníkom,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko