Na hlavný obsah

Devils s Tatarom a Studeničom pokračujú v trápení. NHL pre covid mení program

Viacero zápasov odložili.

Devils s Tatarom a Studeničom pokračujú v trápení. NHL pre covid mení program
Momentka zo zápasu Detroit Red Wings - New Jersey Devils. Foto: SITA/AP

Hokejisti New Jersey v zostave so slovenskými útočníkmi Tomášom Tatarom a Mariánom Studeničom podľahli v noci na nedeľu (19. 12.) v zámorskej NHL domácemu Detroitu 2:5. Devils tak pokračujú v hernom trápení, prehrali piaty zápas v rade a v uplynulých desiatich stretnutiach získali iba tri body.

Red Wings potiahol k víťazstvu kapitán Dylan Larkin, ktorý sa zaskvel hetrikom, svojím prvým v profiligovej kariére. Pridal k nemu aj jednu asistenciu. Tyler Bertuzzi sa na výhre podieľal dvomi gólmi.

Tatar odohral za New Jersey 16:17 minút, pripísal si jeden strelecký pokus, zblokoval dve strely súpera a duel dokončil s mínuskou. Studenič počas 15:49 min. na ľade vyslal jednu strelu na súperovu bránku.

V ďalšom nočnom súboji Dallas zdolal Chicago 4:3 po predĺžení. Víťazný gól Stars strelil švédsky obranca John Klingberg, výrazný podiel na triumfe domácich mal Joe Pavelski, ktorý dva góly dal a pri ďalších dvoch asistoval. Slovenský obranca Andrej Sekera sa ako zdravý náhradník nezmestil do zostavy dallaských „hviezd“.

Boston a Nashville nebudú hrať do 26. decembra

Vedenie zámorskej hokejovej NHL odložilo v sobotu ďalšie zápasy, keďže pandémia koronavírusu odstavila dva kluby minimálne do 26. decembra. Sú nimi Boston a Nashville. Predators, tretí najlepší tím Západnej konferencie, majú na covidovej listine až osem hráčov a niekoľko trénerov. Liga na novom súťažnom rozpise ešte pracuje.

V nedeľu mali „predátori“ hrať proti Caroline a v utorok proti Winnipegu. Počet hráčov Bostonu na covidovom zozname stúpol na desať po tom, ako naň v sobotu pribudli Taylor Hall a Curtis Lazar. Nasledujúce dva zápasy zrušili aj Vancouveru a Torontu.

V lige sa s okamžitou platnosťou vrátili k prísnejším opatreniam na zabránenie šírenia koronavírusu. K tomuto kroku pristúpilo vedenie v sobotu v reakcii na narastajúci počet pozitívnych prípadov medzi hráčmi a členmi tímov v dôsledku nového variantu omikron. Informácie priniesla agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport