Na hlavný obsah

Digitálny covidový preukaz nepríde automaticky. Ako si ho stiahnuť?

Sama sa neaktualizuje ani aplikácia GreenPass.

Digitálny covidový preukaz EÚ po tretej dávky vakcíny nepríde ľuďom automaticky. Mnohí čakajú, že preukaz pošle mailom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI), ako to bolo v lete. Úrad však upozorňuje, že ľudia si preukaz musia sami stiahnuť z internetu, alebo si nastaviť automatické doručenie. Rovnako sa sama neaktualizuje ani aplikácia GreenPass.

Automaticky nepríde ani mail s digitálnym covidovým preukazom. Ten jednorazovo rozoslali len v júni, čo môže ľudí po tretej dávke vakcíny pomýliť. Teraz si ho musí každý stiahnuť.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

,,Upozorňujeme ľudí, že ak majú záujem o stiahnutie si digitálneho preukazu EÚ o očkovaní treťou dávkou vakcíny do mobilu, musia ísť najprv na webovú stránku korona.gov.sk a vybrať si možnosť získať Digitálny COVID preukaz EÚ,“ radí Alžbeta Sivá, hovorkyňa NCZI.

Možnosť automatického zasielania digitálneho covidového preukazu pritom existuje. Záujemcovia si to však musia na internete nastaviť.

,,Aktuálne je možné dostať potvrdenie aj do mailu. Stačí si navoliť túto možnosť na stránke www.korona.gov.sk,“ dodáva hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

No ani získanie digitálneho covidového EÚ preukazu nie je je ešte posledný krok. Kto si chce údaje o očkovaní aktualizovať aj v aplikácii GreenPass, musí naskenovať nový QR kód z preukazu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko