Na hlavný obsah

Domovy dôchodcov a sociálnych služieb zvládajú tretiu vlnu lepšie ako dve predchádzajúce

Väčšina personálu a klientov je zaočkovaná.

Domovy dôchodcov a sociálnych služieb zvládajú tretiu vlnu lepšie ako dve predchádzajúce
Ilustračné foto. Foto: RTVS

Tretiu dávku vakcíny v domovoch sociálnych služieb dosiaľ dostalo viac ako 21 000 klientov a zamestnancov. Ochrániť by ich mala pred ťažkým priebehom ochorenia. Zariadenia majú pripravené pandemické plány, ktoré určujú postup v prípade vyššieho počtu infikovaných.

Banskobystrický kraj má v pôsobnosti 30 zariadení sociálnych služieb. V 27 z nich je už väčšina klientov zaočkovaná proti koronavírusu aj treťou dávkou. Záujem zo strany zamestnancov je však oproti druhej vlne nižší.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vidíme to, že v zariadeniach, kde pandémia prepukla až v tretej vlne, tak je priebeh ochorenia miernejší a zamestnanci aj klienti to zvládajú bez nejakých zdravotných komplikácií,“ hovorí Denisa Nincová, riaditeľka Odboru sociálnych služieb a zdravotníctva BBSK.

O očkovanie treťou dávkou vakcíny prejavilo doposiaľ záujem viac než 23 000 zamestancov a klientov zariadení na celom Slovensku. Podľa rezortu práce a sociálnych vecí je situácia v porovnaní s druhou vlnou pandémie stabilizovaná.

„V porovnaní s predchádzajúcou vlnou pandémie máme dnes o dve tretiny menej zariadení s covidom a až o štyri pätiny menej ľudí nakazených s covidom,“ uviedla Michaela Slivková Kirňáková, hovorkyňa ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko