Na hlavný obsah

Dvoch Alžírčanov, ktorí sa nelegálne dostali na Slovensko, odovzdali Ukrajine

Dostali sa do krajiny cez východnú hranicu.

Dvoch Alžírčanov, ktorí sa nelegálne dostali na Slovensko, odovzdali Ukrajine
Na ilustračnej snímke policajti cudzineckej polície a policajti z Trnavského kraja Foto: TASR

Dvojica štátnych príslušníkov Alžírska, ktorá v pondelok (27. 12.) nelegálne prekročila ukrajinsko-slovenskú hranicu, sa na Slovensku zdržala len deň. Hraniční policajti ich po zadržaní v obci Petrovce v okrese Sobrance a vykonaní potrebných procesných úkonov odovzdali svojim ukrajinským kolegom hneď v utorok (28. 12.).

Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická.

Neoprávnené prekročenie vonkajšej hranice s Ukrajinou dvomi osobami zaznamenali policajné kamery v skorých ranných hodinách.

„Do úseku bola vyslaná hliadka so služobným psom a krátko po incidente kontrolovali policajti v katastrálnom území obce Petrovce dvoch štátnych príslušníkov Alžírska bez cestovných dokladov,“ priblížila Kopernická s tým, že pri predvádzaní cudzincov na oddelenie postupovali hraničiari v súlade s protipandemickými opatreniami.

V prítomnosti tlmočníka im následne vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uloženým zákazom vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ na dobu troch rokov.

Keďže RT-PCR testy boli u oboch cudzincov negatívne, policajti Alžírčanov v utorok v popoludňajších hodinách odovzdali príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny v zmysle dohody o readmisii osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko