Na hlavný obsah

Europoslanec Wiezik a viacerí bývalí členovia strany Spolu vstúpili do Progresívneho Slovenska

Ide o Pekára či Stohlovú.

Europoslanec Wiezik a viacerí bývalí členovia strany Spolu vstúpili do Progresívneho Slovenska
Nový člen hnutia Progresívne Slovensko Michal Wiezik počas tlačovej besedy hnutia. Foto: SITA

Europoslanec Michal Wiezik vstúpil do hnutia Progresívne Slovensko (PS). Informovala o tom v piatok (3. 12.) predsedníčka hnutia Irena Bihariová.

„Mimoriadne sa teším tomu, že naše rady rozširuje za Slovensko najaktívnejší europoslanec,“ poznamenala. Spolu s Martinom Hojsíkom sa táto dvojica podľa nej stáva najsilnejším zeleným hlasom na Slovensku.

Wiezik bol predtým členom strany Spolu, za ktorú v koalícii s PS kandidoval aj vo voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2019. Wiezik zároveň mení frakciu aj v rámci europarlamentu – od európskych ľudovcov prechádza k Renew Europe.

„PS vnímam ako jediné hnutie, ktoré dôsledne obhajuje a rieši dôležitosť zelených tém. Do politiky som vstupoval s takzvanou zelenou agendou a naplnenie tohto mandátu je možné len na platforme strany, ktorá sa týmto témam venuje. PS tou stranou bezpochyby je,“ zdôvodnil.

Do hnutia PS vstúpilo aj niekoľko ďalších bývalých členov strany Spolu – napríklad bývalý člen predsedníctva strany Martin Pekár či aktivistka Tamara Stohlová, ale aj Erik Kliment či Eva Kalkan a ďalší.

„Je to dôkaz aj toho, že PS má nejaký atrakčný potenciál a je pre odborníkov relevantným subjektom, s ktorým sa rozhodli spojiť svoju budúcnosť. Verím, že sa pridajú aj ďalší,“ dodala Bihariová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko