Na hlavný obsah

Fanúšikovia Trnavy napadli a okradli Slovanistov, polícia ich vypátrala

Hrozí im až osemročný trest.

Dvaja muži z Trnavy, 23-ročný Šimon J. R. a 28-ročný Viktor K., ktorí mali po skončení futbalového zápasu medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava a Lincoln Red Imps (21. 10.) prenasledovať dvoch mužov, fanúšikov Slovana, sú už obvinení zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

„Pred vchodom do jedného z obytných domov v prvom bratislavskom okrese poškodených fyzicky napadli, pričom údermi a kopancami najmä do oblasti tváre im spôsobili viaceré zranenia. Poškodeným po incidente odcudzili tašku, v ktorej sa nachádzala veľkorozmerná vlajka s nápisom ‚STARÁ GARDA SLOVAN 10 ROKOV 2007 – 2017‘ o rozmeroch 15 x 1,5 m, a z miesta utiekli,“ priblížila polícia s tým, že k incidentu došlo na Vazovovej ulici.

Fotografia ukradnutej vlajky sa objavila deň po napadnutí, teda 22. októbra, na stránkach ULTRAS fanúšikov na sociálnej sieti aj s informáciou o jej odcudzení.

„Operatívno-pátracou činnosťou policajtov bratislavskej kriminálky sa podarilo stotožniť dvoch páchateľov tohto skutku. V priebehu uplynulého týždňa bol príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru Bratislava jeden z mužov – v tom čase už procesnom postavení ako obvinený, zadržaný priamo v mieste výkonu jeho zamestnania v Trnave,“ ukončila polícia.

V prípade dokázania viny hrozí dvojici obvinených mužov trest odňatia slobody vo výške 3 až 8 rokov.

Incident sa odohral len 4 dni po futbalovom derby medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava, ktoré sa nedohralo pre výtržnosti divákov z oboch fanúšikovských táborov. Zápas bol napokon skontumovaný 0:3 v prospech mužstva z Bratislavy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko